Millä osakkeilla aion lyödä indeksit #1

Lyhyt katselmus nykyisen osakesalkkuni sisältöön. Sisällöstä voi huomata, että seuraan aktiivisesti sijoittajia somessa. En peesaa, mutta otan kyllä hyvistä vinkeistä kiinni oman perehtymisen jälkeen. Salkkuni on keskitetty ja osakkeiden allokaatio riippuu lähinnä tuotto-odotuksesta, riskistä sekä hyvistä lisäyspaikoista.


Salkun yhtiöt suurimmasta pienimpään:

  • Kamux
  • Qt Group
  • Smart eye
  • Baozun
  • Honkarakenne
  • Nordic IDLyhyesti

Kamuxista ensimmäiset ostot olivat viiden euron pinnasta, mutta keskihinta on kivunnut pitkälle yli kahdeksan euron lisäyksien vuoksi. Nyt salkkuun on kerääntynyt jo yli 1500kpl Kamuxin osakkeita. Pidän kasvustrategian onnistumista hyvin todennäköisenä, joka on suurin syy omistukseeni.


Qt Group ei enää heilu analyysitalojen osta listoilla, mutta en halua jäädä näin hyvän liiketoiminnan tuotoista paitsi. Uskon että Qt Group saa vedettyä vielä jos minkälaista ässää hihasta, jolla omistajille saadaan luotua lisäarvoa.


Smart Eye nojaa vahvasti regulaation luomaan kysyntään, ja pidän todennäköisenä, että tällä hetkellä paras silmänliiketunnistin markkinalla vie regulaation alkuvaiheessa suurimman potin voitoista. Riskinä pidän kilpailun tasaistumisen myöhemmin, joten haluan omistaa Smart Eyeä vain ensimmäisten tuottojen realisoitumisen ajan.


Baozun vie rahapussini Kiinan markkinoille. Baozun on Kiinassa toimiva Shopify kaltainen e-commerce yritys, jonka uskon hyötyvän kasvavasta Kiinasta. Tulevat rapsat kuitenkin menee tarkan syynin läpi, ja myyntinappi on herkässä jos tuloksia ei synny.


Honkarakenne hyötyy pitkällä aikavälillä hirsirakentamisen trendistä, ja uusi tehdas sekä tehostamissuunnitelmat ajaa käännettä yhtiössä.


Nordic ID mahdotonta myydä, koska vaihto on jotain parin sadan euron luokkaa päivässä. Lisäksi osto- ja myyntilaidat eroavat toisistaan lähemmäs 20%. Toivotaan että Midas kompastuu ja lyö kätensä Nordic ID tuotteisiin.

Lopuksi

Hei! Muistakaa, että olen 20v ja en ole ehtinyt vielä saada mitään huippukoulutuksia aiheesta. RUK:issa ei paljoa taseanalyysiä opetettu (paitsi iltavapailla.) 

Kommentit

Suositut tekstit