Osake Pick #1 KLIMATOR

Algoritmit välittää informaatiota teiden kunnosta yli 30v tutkimustyöllä. Kun sataa, haluan ehdottomasti sen satavan suoraan omaan lompakkooni. Siksi ajattelin iskeä kynteni Klimatoriin. En ole kovin tarkkaa dataa ja tietoja liiketoiminnasta saanut, joten avaan pienen seurantaposition, jota kasvatan, kun näkemykseni vahvistuu. Yhtiö on vastikään listautunut, ja IPO esitteen lukeminen (ruotsiksi) toi paljon uskoa yhtiön ideaan. IPO esite löytyy tästä linkistä. Postauksen kuvat ovat kaikki kyseisestä esitteestä.


Mitä Klimator tekee?

Klimator (KLIMAT) sijoittuu teknologiasektorille. Yhtiö tekee ohjelmistoja, joiden avulla saadaan tarkkaa dataa teiden sääolosuhteista. Järjestelmät pystyvät kertomaan tarkkaa dataa, ja ennustamaan tulevaa säätä tiellä. Asiakkaita tulisi luultavasti olemaan esimerkiksi kunnat, jotka käyttäisivät dataa mm. lumenaurauksen tehostamiseksi. Järjestelmiä on myös suunniteltu autoihin, jotka voivat varottaa esimerkiksi mustasta jäästä. Yhtiön käyttämä teknologia on peräisin Göteborgin yliopistosta, jossa tutkimustyötä on tehty kymmeniä vuosia.

Kilpailijat?

IPO materiaalin kuvassa lyhyesti.

Miten sovitan tämän salkkuuni?

Salkkuni on kokenut pientä päivitystä. Otin pienen laskun jäljiltä omalta lainanhoitotililtäni 3,5k lainan salkkuuni, jolla ostin esimerkiksi Kamuxia 9€ hintaan 151 kpl. Nyt kun Kamux on 10.24, myyn pienen siivun, jolla ostan ensimmäisen position Klimatoria. Toiseen positioon saatan nostaa toistamiseen lainanhoitotililtäni rahaa. Näitä itseltäni lainaamiani rahoja aion maksaa takaisin pääosin opintolainalla. Lainanhoitotilin rahasumma on merkittävä opiskeluajan pärjäämisessä.

Huomatkaa, etten edes mainitse arvostuksesta mitään. Kyseessä on lähes Start-Up vaiheinen firma, tulos on tulevaisuudessa. Nykyhetken ja tuloksen välissä on vain riski. :) 


Kommentit

Suositut tekstit