Muutoksia salkkuun ja strategiaan #1

Pientä päivitystä.

- Klimator salkkuun.

- Uusi strukturoitu joukkovelkakirjalaina alexandrialta. (Sampo, Fortum, arvo 5000€)

- Baozun myynti mietinnässä. 

- Salkku 52 229€ / ytd + 92,14%Markkinoiden tehokkuus

Viimeaikoina olen miettinyt paljon markkinoiden tehokkuutta ja mahdollisuutta voittaa markkina pitkässä juoksussa. Vaikka markkinat olisivat suht koht tehokkaat, en henkilökohtaisesti usko markkinoiden voittamisen olevan mahdotonta. Yksinkertaisesti ajateltuna uskon, että vaikka nykytieto onkin epävarmuustekijöillä korjattuna kurssissa, Kamuxin valitsevat sijoittajat voittavat viiden vuoden aikavälillä vaikkapa Nokiaan sijoittajat. Okei, tästä ei ole minkäänlaista varmuutta, mutta näin esimerkkinä. Eli keskiarvotuottoa painaa huonojen yhtiöiden heikko menestyminen, ja ne välttämällä voi mahdollisesti voittaa markkinan.

Kiinan kasvu ja vuosituotto

Pyrin vuosittaiseen 20% vuosituottoon, mutta oikeasti minulle riittää markkinoiden keskimääräisen tuoton päällä pysyminen. En taivu indeksisijoittajaksi, koska en halua omistaa hyvien yhtiöiden lisäksi paskoja yhtiöitä. Tutkin salkkuani viikoittain, välillä päivittäin ja syynissä tällä hetkellä on Baozun, joka hyötyy kasvavasta Kiinasta. Kun sijoitin kyseiseen yhtiöön, olin varma että Kiina kasvaa ja lujaa, jopa ohi Yhdysvalloista. Nyt aiempaa viisaampana en olekkaan varma enää. Kiinan talouskasvu on perustunut jo pidempään tarvitun kaluston ja infran rakentamiseen, ja tarve uudelle loppuu ennen pitkään. Kiinalla ei lähtökohtaisesti olekaan tavallista parempia eväitä menestykseen. Tarkastelen Baozunia vielä ainakin kvartaalin tai pari ja heivaan ulos salkusta, kun löydän korvikkeen salkkuuni.

Suomeen sijoittamisen ongelma

Korviketta etsin pääasiassa Suomesta ja Ruotsista, koska kasvuyhtiöiden löytäminen on minulle näistä maista helpompaa paremman tiedonsaannin vuoksi. Sinänsä Suomeen sijoittaminen on huono idea, koska poliitikot tekevät kaikkensa yritysten lamaannuttamiseksi ja talouskasvun hidastamiseksi. Suomen hallituksella ei tällä hetkellä ole mitään taloudellista ymmärrystä eikä osaamista, jonka voi lukea suoraan ministereiden omista pääomatuloista. Pääomatulot pyörii nollan ja sadan välimaastossa. On huolestuttavaa että 10k kuukausituloista ei pystytä saamaan penniäkään säästöön, ja nämä ihmiset johtavat Suomea.

Klimator

Klimator on päätynyt salkkuuni pienellä panoksella. 1272 kappaletta. Odottelen tietoa uutisointia, ja osavuosikatsauksia ennen pääoman lisäystä. Lisäksi salkkuni on 5 euroa luoton puolella, joten lisäostoja ei ilman salkun sisäisiä allokaatiomuutoksia pysty tekemään. Asuntolainanhoitotililtäni, jossa tällä hetkellä on 12 tuhatta euroa, pystyisin osan tarvittaessa vielä laittaa osakkeisiin, mutta nykyisellään tahdon pitää osan käteisessä.

Tulevaisuutta

Talvi tulee ja vuoden loppuun laitan varallisuuteni täyskatsauksen.

Kommentit

Suositut tekstit