Muutoksia salkkuun ja strategiaan #2

Tällä kertaa en päivittele vielä salkkuni arvopapereiden muutoksia, sillä mitään järisyttäviä muutoksia en ole tehnyt. Sijoitussalkku on mörninyt paikalleen jo muutaman viikon, mikä tuo jo vaihtelua pitkään pystysuoraan nousuun. USA:n tilanne vähän vakautuu presidentinvaihdoksen myötä, ja vastaavasti Venäjällä tuntuu olevan pienimuotoinen helvetti irti. HUOM. Kirjoitan loppuun sijoittajan horoskooppisi vuodelle 2021. 

Asiaan siis ⬇️⬇️

Uusi aspekti sijoitusstrategiassani. En osaa varmastikkaan ajoittaa markkinoita, mutta aina kannattaa ennakoida sekä pyrkiä auraamaan oma tila mahdollisimman suotuisaksi. 

ALL IN💸

Olen eri sijoituskohteissa käytännössä all in, pientä 5k puskuria lukuunottamatta. Olen ajatellut pitkään, että saavutan suuremmat hyödyt olemalla 100% markkinoilla koko nousun ajan ml. romahdus, kuin pitämällä merkittävää käteispainoa romahdusta varten, jota voisi joutua odottamaan kymmeniä vuosia, jonka aikana tuotto olisi inflaatiokorjattuna negatiivinen.

Nyt on muutoksien aika, ja alan ottamaan näkemystä myös tähän. Teen kauppaa keskimäärin kuukausittain. Tulen siis tästä lähdin määrittelemään itselleni kvartaaleittain käteispainotavoitteen, jonka otan huomioon kauppaa tehdessä. Käytän hyväksi sijoittajasentimenttiä, yleistä ilmapiiriä ja kaikkea mikä talouteen liittyy. Mitä positiivisemmaksi juhlat yltyy, sitä suuremmaksi käteispositiotani kasvatan.

Tällä hetkellä olen all in ja pysyn tässä ilman suurempia salkun höyläyksiä. Taloudessa on negatiivisia korkoja, valtioiden ennätysvelkaantumista ja superelvytystä, ja siima kyllä tulee katkeamaan joskus näiden tekijöiden ainakin osaseurauksena. Uskon kuitenkin ettei vielä olla ihan siinä pisteessä ja otan riskin, että olen väärässä pitäytymällä suunnitelmassa.

Tavoitetilanne

Ihannetilanne olisi, että romahdustilanteessa olisi käytettävissä superluoton lisäksi ihka omaa rahaa sotakassana, jolla ostetaan keskimääräisen sijoittajan luovuttaessa. Näen jo silmissäni tiktok sijoittajien joukkopaon pörssistä. Rikastuminen ei ollutkaan helppoa. 


SIJOITTAJAN HOROSKOOPPI

Olet kohta vuoden ajan kylpenyt rahassa. Osuit koronadipin pohjalle ostoillasi ja salkkusi paukutti ath lukemia vähintään kerran viikossa tähän asti. Nyt odottelet talouden totaalista aukeamista ja rokotteen leviämistä. Kuitenkin selkärangassasi riipii venyvät arvostuskertoimet ja kysytkin itseltäsi, voiko rahaprintteri sanoa brrrr ikuisesti? Lisäksi huolet venäjällä jatkuvat; poteroonko tässä vielä joudutaan taistelemaan? Lopulta päätät luottaa tiktok neroihin ja heidän tipseihin rikastumisesta. Eiväthän he voi olla väärässä, kun niillä on niin paljon seuraajia. Ränta på ränta ja sijoittaminen jatkuu. Kommentit

Suositut tekstit